Още по-скъпи машини за местния вот. Компанията Сиела Норма “ иска

...
Още по-скъпи машини за местния вот. Компанията Сиела Норма “ иска
Коментари Харесай

Още по-скъпи машини за местния вот

Още по-скъпи машини за локалния избор. Компанията „ Сиела Норма “ желае близо 3 милиона лева  повече от оптимално избраната от ЦИК цена. Тази компания е единствената, подала оферта в  спортната процедура, а работна група от ЦИК води договарянията.

„ Комисията не одобри препоръчаната цена. На два пъти ЦИК изиска нови ценови оферти от „ Сиела Норма “. В резултат на договарянията участникът понижи първичната цена с към 200 000 лв.. Окончателното предложение на Сиела Норма за първи тур е 7 397 975 лв., като цената за втория тур ще се дефинира на база действително осъществени действия съразмерно на броя секции, в които ще има втори тур “, изясни заместник-председателят на Комисията Емил Войнов.

Ще подписа ли ЦИК контракт със „ Сиела Норма “ се чака да стане ясно  на днешното съвещание на комисията.

Секциите, в които на 29 октомври ще има и машина, с изключение на хартиени бюлетини, са 9080, там гласоподавателите по лист са над 299. Към днешна дата секциите за гласоподаване са 11 862, само че следва да се прибавят преносимите, както и тези в болнични и други обществени заведения, които се образуват по късно във времето. Спрямо предходните локални избори през 2019 година в този момент записаните претенденти за общински съветници са с близо хиляда повече и доближават над 30 хиляди и 200, като единствено 10 хиляди от претендентите са дами.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР